Састанак са генералним секретаром ОДКБ

24.06.2017. - 12:38

Састанак са генералним секретаром ОДКБ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао са генералним секретаром Организације уговора о колективној безбедности Јуријем Хачутаровим, захваливши му што је ОДКБ на тако високом нивоу био заступљен на јучерашњој свечаности.

Председник Вучић је рекао да Србија, остајући војно неутрална земља, жели да унапреди сарадњу са ОДКБ, као и билатералне односе са чланицама те организације. Србија, учествујући у раду Парламентарне скупштине ОДКБ као посматрач, жели да да допринос миру и безбедности у свету, као што водећи одговорну регионалну политику чува мир и безбедност на Западном Балкану, нагласио је српски председник.

Генерални секретар Хачутаров је изразио поштовање према одлуци Србије да остане војно неутрална, јер та одлука одражава независну, суверену и снажну Србију. У исто време је поздравио спремност за проширење сарадње у одговарајућим оквирима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.