24.06.2017

Саопштење за медије - Исмаил Кахраман

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се јутрос у вили Мир са председником народне скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом, коме се захвалио на доласку замоливши га да захвалност пренесе и председнику Ердогану, јер је слање тако високог представника добар сигнал за јачање међусобних односа две земље.

Састанак председника Вучића са председником народе скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом

Председник Вучић истакао је да односи иду узлазном линијом и могу бити много бољи у будућности. Он је нагласио да су Србија и Турска значајно унапредиле економске, а у политичким односима све је више разумевања. Он је истакао и важност сарадње два парламента.

Председник скупштине Кахраман честитао је председнику Вучићу на добијеним изборим и позвао га да присуствује светском форуму о нафти који се у јулу месецу одржава у Истанбулу. Он је такође истакао да Турска страна припрема посету председника Ердогана Србији.

"Србија је за како за Турску, тако и за читав регион, веома важна земља. Желимо да развијамо наше економске односе и да што већи број турских бизнисмена инвестира у вашој земљи", нагласио је Кахраман и додао да је велико   интересовање турске пословне заједнице за инвестирање у Србији, поготову у области инфраструктуре. Он је председнику Вучићу захвалио на личној подршци турским инвеститорима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.