23.06.2017

Саопштење за медије - Раухи Фатух

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са саветником председника Државе Палестине за међународна питања Раухијем Фатухом.

Председник Републике Србије Александар Вучић је у разговору са саветником председника Државе Палестине за међународна питања Раухијем Фатухом изразио интерес за јачање политичког дијалога, као и за унапређење економске сарадње која је тренутно, како је оцењено, занемарљива.

Председник Вучић захвалио је на палестинском ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова и поштовању међународно признатих граница Србије. Он је изразио опредељење да се настави сарадња Србије и Палестине на плану мултилатералне дипломатије - у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама.

Палестински званичник захвалио је на односу Србије према Палестини. У разговору је указано на то да тренутно шеснаест младих Палестинаца, корисника стипендија у оквиру програма „Србија и свет“, студира у Београду, и да они значајно доприносе бољем упознавању и приближавању Србије и Палестине.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ