23.06.2017

Саопштење за медије - Владимир Колтович

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром за антимонополско регулисање и трговину Републике Белорусије Владимиром Колтовичем.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром за антимонополско регулисање и трговину Републике Белорусије Владимиром Колтовичем који му је пренео честитке председника Александра Лукашенка. Председник Вучић је, узвраћајући поздраве, изразио очекивање да ће ускоро моћи да председнику Лукашенку, као и другим белоруским званичницима, узврати гостопримство какво је њему указано током недавне посете Минску.

Двојица саговорника су изразила задовољство што је том приликом потписан План активности за унапређење сарадње Србије и Белорусије и да се већ предузимају конкретни кораци, јер има много неискоришћених могућности за повезивање двеју земаља у привреди, култури, спорту и другим областима, каква је војно-техничка сарадња. У разговору је констатовано да је у политичким и економским односима двеју земаља од посете председника Вучића Минску остварен видљив напредак, уз наду да ће се тако и наставити. Председник Вучић и министар Колтович истакли су значај братимљења градова из Србије са градовима у Белорусији, јер то приближава људе и ствара чвршће везе између двеју земаља.

Председник Вучић захвалио је Белорусији на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Фотографије у прилогу су слободне за коришћење.