13.06.2018

Састанак са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова и спољне трговине Мађарске Петера Сијарта, који му је пренео поздраве премијера Виктора Орбана.

Председник Вучић и министар Сијарто разговарали су о билатералним односима, регионалној ситуацији и евроинтеграцијама Србије. Председник Вучић је нагласио трајно опредељење Србије да унапређује односе са северним суседом, констатујући да су они тренутно на највишем нивоу у историји, захваљујући и посвећености и отворености владе премијера Орбана за билатералну сарадњу. Он је захвалио министру Сијарту и премијеру Орбану на снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту. Двојица саговорника су размотрили и заједничке инфраструктурне и енергетске пројекте, као и конкретне мере за њихову реализацију.

Председник Вучић и министар Сијарто су, разматрајући регионалну ситуацију, истакли и потребу сарадње двеју земаља у постављању према мигрантској кризи.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

13. јун 2018.