19.04.2018

Састанак са председником Парламентарне скупштине НАТО

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Парламентарне скупштине НАТО Паола Алија и у разговору истакао да чврста позиција војне неутралности Србије није препрека за развој сарадње са НАТО, већ је у интересу јачања регионалне стабилности.

Председник Србије је издвојио значај сарадње са КФОР како би се осигурали  безбедност и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Двојица саговорника су констатовали да је између Србије и НАТО интензивиран дијалог на највишем нивоу. Председник Парламентарне скупштине НАТО Али је нагласио да НАТО поштује позицију Србије да буде војно неутрална и сарадњу дефинише према својим потребама. Он је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и јачања сарадње у региону Западног Балкана.

Председник Вучић и Али су се сагласили да учешће делегације Скупштине Србије на годишњим заседањима Парламентарне скупштине НАТО, у својству придруженог члана, доприноси међусобном разумевању.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

19. април 2018.