21.11.2016

Шеик Мухамед бин Зајед ал Нахјан позвао председника Николића у посету УАЕ

Београд, 21. новембар 2016. године - Председник Републике Србије Томислав Николић састао се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Београду Џумом Рашидом ал Дахеријем. Амбасадор УАЕ је том приликом уручио позив шеика Мухамеда бин Зајед ал Нахјана, престолонаследника Абу Дабија, председнику Републике, да дође у званичну посету тој земљи.

Председник Томислав Николић је нагласио да су изванредни билатерални односи Србије и Уједињених Арапских Емирата потврђени чињеницом да ће доћи до сусрета на највишем нивоу, а посебно приликом коју су добили српски привредници – да излажу на највећем фестивалу културног наслеђа у тој земљи. „То ће бити прилика да се производи из Србије, уз велико залагање Привредне Коморе Србије, прикажу у најбољем светлу“, подвукао је председник Србије. „Сарадња две земље се изванредно развија и ми веома ценимо подршку нашем буџету. Надамо се да ће бити још инвестиција, посебно у производњу у Србији“, нагласио је председник Србије.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата је пренео срдачне поздраве руководства те земље и рекао да је долазак државног врха веома значајна потврда искреног пријатељства два народа. „Посебну част нам чините Вашим присуством на националном празнику Уједињених Арапских Емирата. Такође, нама је изузетна част да је Фондација Драгица Николић прихватила да се представи у Абу Дабију“. Он је изразио уврење да ће учешће привредника из Србије на фестивалу у Абу Дабију дати нови импулс сарадњи две земље и нагласио да та земља, у доброј вери, пружа пријатељима руку пријатељства, у жељи да помогне свим народима да напредују и да се развијају.