30.10.2016

Службе безбедности дугуjу одговор

ПAНЧEВO - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да службе безбедности дугуjу одговоре на многа питања у вези са проналском арсенала оружjа у близини породичне куће премиjера Србиjе Aлександра Вучића.

"Сви они коjи су одговорни за безбедност председника владе, требало би тиме да се позабаве много више него што знаjу ко jе с ким разговарао и о чему, а не знаjу да jе тако нешто могуће и припремљено", рекао jе Николић новинарима у Панчеву.

Oн jе истакао да jе пронађено противоклопно оружjе коjе jе усмерено за неки аутомобил коjи jе заштићен указуjући да премиjер Aлександар Вучић ту пролази.

"Mислим да jе ствар озбиљниjа. Aко тако нешто може да се деси, онда jе очигледно да многи људи не раде своj посао како треба", сматра Николић.

На питање да ли се он осећа безбедно, Николић jе рекао да се никада ниjе боjао чак и када су постоjали jасни докази да неки људи имаjу намеру да му нашкоде.

"Не бих волео да се данас осећам небезбедниjе него у време када сам био опозиционар и нисам био под заштитом", рекао jе Николић.

Oн jе подвукао да ниjе довољно да у пратњи државника постоjи само полициjа у цивилу или униформи коjа често спречава добронамерне људе, те да мисли да се овде ради о дубинском обезбеђењу коjе jе требало да предупреди намере, а ту су, како jе оценио, изгледа неки људи заказали и то треба отворено рећи.