Indjija.jpg

Вести

29.05.2013. - 16:14

Бићу срећан и захвалан за свако ново радно место

ИНЂИJA - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас у Индиjи да jе одлука компаниjе Грундфос да направи фабрику у Србиjи доказ да смо постали дестинациjа атрактивна за инвеститоре, а он лично, додао jе, биће срећан и захвалан за свако ново радно место.

 
Изражаваjући велико задовољство што има прилику да отвори фабрику Грундфос, Николић jе рекао да жели да његово лично учешће у тоj прилици буде подстрек другим инвеститорима коjи ће "стати раме уз раме Грундфосу и остваруjући задате циљеве, омогућити додатна радна места".
 
Грундфос jе реномирана светска компаниjа, произвођач циркулационих пумпи, запошљава 18 хиљада радника широм света, има годишњи приход од преко три милиjарде долара, а са неким своjим производима покрива чак 50 одсто светског тржишта. Председник Србиjе подсетио jе да девастациjа Србиjе, поготово у области привреде, траjе преко двадесет година, да су земљу опустошену ратовима и санкциjама додатно уништавали корупциjа, криминал и светска економска криза, али да су се пре годину дана десиле "велике промене након коjих више ништа неће бити исто".
 
"Oтпочела jе бескомпромисна борба против корупциjе, ефикасна реформа правосудног система, стварање амбиjента за привлачење страних инвеститора, пре свега кроз правну регулативу. Редефинисали смо наше стратешке циљеве и створили претпоставке за њихово остваривање. Улажемо максималне напоре да створимо стабилно и предвидиво економско окружење у коме ће се правила знати унапред и важити jеднако за све", казао jе Николић.
 
Tакође, додао jе, помажемо нашоj привреди тако што jоj отварамо врата наjважниjих светских тржишта под повлашћеним условима, за шта jе као пример навео односе с Руском федерациjом.
"Председник Путин и jа смо потписали Декларациjу о стратешком партнерству коjа сарадњу Србиjе и Русиjе подиже на нови ниво.Oчекуjемо да таj документ подстакне нови талас инвестициjа у Србиjу. Грундфос jе то препознао и данас наjвећи део своjе производње из Србиjе извози управо у Русиjу, користећи повлашћене услове, предвиђене Споразумом о слободноj трговини. Tиме себи ствара већу конкурентност на том изузетно важном тржишту", навео jе председник Србиjе.
 
Домаћина jе позвао да искористи и остале потписане међудржавне споразуме, како би оптимизовао своjе пословање и ширећи своjе капацитете запослио додатне раднике.
"Лично ћу да будем срећан и захвалан за свако ново радно место и радника више, коjи коначно може несметано да храни породицу, школуjе своjу децу и више нема егзистенциjалних брига", казао jе Николић.
 
Подсетивши да се Србиjа увек поносила изузетно образованом и стручном радном снагом он jе рекао да се искрено нада да ће менаџмент компаниjе то успешно искористити, а српски радник ће, казао jе, то своjим преданим односом према раду са захвалношћу вратити.
 
Tиме, навео jе Николић, и Србиjа задржава инвеститоре и доводи нове, а он лично, додао jе, не сме да стане у борби за остварење задатака коjи су му као председнику свих грађана Србиjе поверени.
"Лична инициjатива, индивидуална одговорност, свакога од нас ниjе ништа мање важна од глобалних циљева и стратегиjа. Промене коjе су се десиле, коначно враћаjу улогу привреде и политике на своjе место. Привреда више ниjе сервис политичара,већ су политичари ту да подржаваjу и омогућаваjу напредак привреде", казао jе председник Србиjе захваливши jош jедном руководству компаниjе Грундфос и обећавши своjу пуну подршку за правну сигурност будућег пословања.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).