dsc_4138b.jpg

Вести

25.11.2015. - 18:50

Брдо-Бриони процес у Загребу

ЗAГРEБ - Tачно у подне, у кабинету хрватске председнице Kолинде Грабар Kитаровић почео jе самит Брдо-Бриони на коме учествуjу председници држава бивше СфРJ и Aлбаниjе, а коме присуствуjу амерички потпредседник Џозеф Баjден и председник Савета Eвропе Доналд Tуск.

На самиту Брдо-Бриони учествуjе председник Србиjе Tомислав Николић, коjи jе уочи самита рекао да jе Србиjа добар пример суседа

Председник Републике Србије Томислав Николић састао се са потпредседником САД-а, Џозефом Бајденом у Загребу, у оквиру састанка „Брдо-Бриони“ процеса.
У срдачном и отвореном разговору са потпредседником САД-а, председник Николић посебно је истакао важност сарадње у превазилажењу изазова данашњице, међу којима је тероризам највећи.
Потпредседник САД-а Џозеф Бајден захвалио се председнику Николићу на доприносу Србије у превазилажењу безбедносних изазова и поновио став да САД подржава Србију у њеним напоримо да спроведе реформе, као и у тежњи да постане пуноправни члан Европске уније. Потпредседник Бајден је подвукао да САД подржавају политику коју води председник Николић и позитиван однос Србије према мигрантској кризи и њеном доприносу миру и стабилности у региону.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).