Дан војске Србије 23.4.2018

Вести

23.04.2018. - 18:08

Дан Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић организовао је данас, у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу,  пријем поводом  Дана Војске Србије.

„Војска Србије мора у сваком тренутку да буде спремна да одговори на сваки изазов. Поносан сам на то што сте до сада успешно бранили независност Србије, честитам вам празник и хвала вам“, истакао је председник Србије.
 
Председник Вучић  је рекао  да Војска мора да буде увек  спремна да одврати сваког потенцијалног агресора, али да  је политика та која треба да чува мир и стабилност, како војска никада не би била употребљена.
„Настављамо улагања у Војску, али морам да кажем да ће морати да буде више озбиљности. То кажем зато што је војска наш најбољи део и најбољи систем нашег друштва. Издвајаћемо и  више, али тражићемо резултате“, рекао је председник Вучић.
 
Он је навео да држава Србија издваја 600 милиона евра годишње за Војску, што је мало у односу на велике силе, али не и за наш буџет. Додао је да због спроведене фискалне стабилизације и суфицита земље, сада може да се издваја и више средстава.
 
Председник Вучић је рекао да се данас обележава највећи војни празник, у знак сећања  више од два века од Таковског устанка, а због вредновања традиције обележавања сећања на жртве и учеснике оружаних сукоба.
 
Он је додао и да не можемо а да не оживимо осећај заједништва и одамо почаст уз дужно поштовање, како храбрим војсковођама, тако и  владарима и командантима.
 
"Војни празник се обележава ради учвршћивања даље афирмације принципа родољубља, антифашизма, разумевања и сарадње, уз уважавање културолошких различитости зарад будућности и мира како у земљи, тако и у региону. Војска Србије се представља у добром светлу како само она уме“,  истакао је преседник Вучић. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).