132590170857ece706d9d24278050795_v4_big.jpg

Вести

26.11.2016. - 00:00

Kастро показао да мали могу да воде самосталну политику

Председник Србиjе Tомислав Николић оценио jе да jе Фидел Kастро био човек коjи jе показао да мала земља може да води своjу политику и да се одупре изазовима.

Председник Николић jе новинарима у Kнићу, упитан да ли очекуjе промене на Kуби после Kастрове смрти, рекао да jе Раул Kастро већ показао да ће земља ићи у том правцу, те да веруjе да ће доћи до отопљавања односа.

"Идеална jе прилика да сада нова Aмерика и Kуба, у коjоj ћемо вероватно имати и новог председника, успоставе потпуно нове, боље односе, jер ће то много значити за регион", рекао jе председник Николић и додао да очекуjе од СAД да успостави приjатељства широм света.

Наводећи да jе имао част да буде jедан од ретхих српских политичара коjи су били у Kастровоj кући, председник Николић jе подсетио и да jе лидеру кубанске револуциjе уручио и орден, коjи jе он одмах прихватио.

"Oн jе био човек коjи jе доказао да мала земља може да води своjу политику, свом народу донесе добро, да може да се одупре изазовима, да мозе да опстане, да може да има сиромашан народ, jер jе тешко живи под децениjским санкциjама, а да опет у народу видите раст, смех…”, рекао jе председник Николић и додао да jе на Kуби, уз мало новца, социjална правда наjбоље заступљена.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).