tan2015-1-6_164141128_0_2.jpg

Вести

07.01.2015. - 09:01

Мир Божији Христос се роди!

Председник Србије Томислав Николић пожелео је грађанима да Бадњи дан и Божић прославе у миру, јер је, како је навео, све мање мира у свету. Пред нама су дани у којима ћемо живети боље, поручио је Николић.

Томислав Николић је пожелео и да 2015. буде смиренија и радоснија, да грађани Србије буду здрави, весели и спокојни, али и спремни за искушења која "нас сигурно и даље вребају". "Наше наде да можемо да живимо боље, наше жеље и труд, једног дана морају да буду услишене. Ти дани су пред нама, то је 2015. година, и зато вам свима желим много среће и радости и да чујете плач новорођене деце", поручио је Николић после освештања бадњака у згради Председништва, преноси Тањуг. Николић је додао да вечерас, када се, како каже, мир увлачи у наше домове и душе и када с радошћу очекујемо сутрашњи дан у којем се обележава рођење Исуса Христа, треба искрено рећи: "Мир божји, Христос се роди". "Зато што је све мање мира, не само на територијама на којима живимо ми, православни Срби, већ у целом свету. И многи народи тек сад доживљавају искушења кроз која смо ми одавно прошли. Да су нас питали, ми бисмо им рекли: 'Немојте, јер трагедија коју смо ми Срби доживели велике су и за бројније народе", рекао је Николић. Председник Србије је грађанима поручио и да верују у Бога колико верују у себе. "У Бога верујете колико у себе, јер ако не верујете у себе, ни Бог вам не може помоћи, а ако не верујете у Бога, ни себи не можете помоћи", истакао је Николић. Бадњак у Генералном секретаријату председника Републике, у присуству председника и његових сарадника, освештао је протојереј при Вазнесењској цркви Миле Милијанчевић, који је призвао божји благослов у све домове који славе рођење Исуса Христа, али и верницима римокатоличке и исламске вероисповести. Он је свима пожелео да славе празнике у радости и миру.

 

 

 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).