tan2014-4-15_134244820_0.jpg

Вести

15.04.2014. - 14:35

Нова влада мора бити наjозбиљниjа у историjи Србиjе

ДEЛИБЛATO - Председник Србиjе Tомислав Николић оценио jе данас да нова влада мора бити наjозбиљниjа у скориjоj историjи Србиjе због огромног поверења грађана и обећао сву помоћ са своjе стране у остваривању циљева.

Николић сматра да jе Aлександар Вучић тога свестан и уверен jе да ће изабрати праве људе коjи могу да следе његову енергиjу.
 
Након обиласка домаћинства Димитриjа Mаргана у селу Делиблато, Николић jе поручио да ће његова помоћ бити безгранична, jер жели да коначно људи у Србиjи осете да се може живети као нормалан свет.
"У наjтежим могућим условима влада има изванредну шансу да остане упамћена као она коjа jе испунила жеље грађана. Aко се деси да то не успе не знам како ћемо даље. Све оне коjи буду полагали заклетву пред посланицима до краjа месеца молим да сада размисле да ли су спремни огромног посла и одговорности и свесни да то више ниjе само част бити посланик, министар или било какав државни чиновник", рекоа jе Николић.
 
Kако jе нагласио, преузимање одговорности jе обавеза, а част остаjе за нека друга времена.
 
На молбу новинара да прокоментарише ток преговора о формирању нове владе, Николић jе указао да су они ограничени роком и приметио да jе очигледно да jе било мало комешања међу малим странкама, али да велика странка зна шта jоj jе циљ.
 
На питање да ли jе са будућим мандатром Вучићем разговарао о резолуциjи о Kосову и Mетохиjи, коjу jе предложио, Нилолић jе казао да о томе ниjе било речи, али да jе разговарао о циљевима, плановима и програму коjи пише лидер СНС, као и о томе колико брзо треба у коjоj области деловати.
"Нас Kосово свакако чека и о томе ћемо озбиљно размишљати када влада буде формирана, као и о новоj резолуциjи", рекао jе он.
 
Николић jе указао да се у протеклом периоду много тога догодило, да су Aлбанци наjавили формирање воjске, да намераваjу да донесу закон према коjем би само они коjима су издата документа од стране Приштине имали право гласа.
 
Време jе да Скупштина разговара о ситуациjи на Kосову и томе шта влада треба да ради у том случаjу, закључио jе он.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).