tan2014-8-1_143731410_0.jpg

Вести

01.08.2014. - 21:01

Нове куће за породице Марковић, Николић и Гаврић

Уб - Председник Србиjе Tомислав Николић и његова супруга Драгица уручили су данас кључеве новоизграђених кућа члановима три породице у општини Уб, чиjе су куће уништене у маjским поплавама.

Kуће породица Николић, Mарковић и Гаврић у селима Лисо поље и Бргуле изграђене су и опремљене средствима фондациjе "Драгица Николић".

Породици Николић у Лисо пољу санирана jе стара кућа од 67 квадрата и урађена нова монтажна од 90 квадрата и саниран jе пољопривредо економски обjекат.

Председник Србиjе поручио jе да он и његова породица имаjу обавезу да се све време његовог мандата, а и након тога, ураде све што могу да бар некоме олакшаjу живот.

Oн jе рекао да jе фондациjа "Драгица Николић" донирала око 3,6 милиона евра у сарадњи са Mинистарством здравља и кризним фондом да се куће обнављаjу.

Председник jе рекао да ће све куће коjе jе фондациjа "Драгица Николић" обећала да ће изградити и обновити, а биће их око 400, бити завршена до краjа лета и да нико неће дочекати зиму ван своjих домова.

Супруга председника Николића, Драгица Николић рекла jе да jе фондациjа испунила обећање дато пре непуних месец дана. Oна jе прецизирала да фондациjа тренутно ради на комплетном реновирању 14 кућа и на делимичноj адаптациjи 180 кућа.
"Вероватно ће бити jош кућа за адаптациjу, а тренутно имамо тачна имена и адресе 180 људи коjима треба реновирати куће", рекла jе Николић и подсетила да jе фондациjа донирала 3,6 милиона у роби, лековима, грађевинском материjалу, пумпама.

Домаћин Жељко Николић, рекао jе новинарима да су поплаве уништиле не само његово домаћинство већ и живину и стоку, али да ће уз помоћ фондациjе "Драгица Николић" и председника општине Уб, много лакше превазићи велике проблеме.

Породици Mарковић у Бргулама реновирана jе стара кућа од 28 квадрата и направљена нова монтажна, док jе породици Гаврић изграђена монтажна кућа од 67 квадрата, а донирани су и блокови и цемент за нови пољопривредно економски обjекат.

Танјуг

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).