tan2014-8-22_14221617_5.jpg

Вести

22.08.2014. - 21:14

Обновљене куће у Обрежу

ВAРВAРИН - Породицама Живковић и Ђорђевић из Oбрежа код Варварина, данас су уручени кључеви од кућа коjе су обновљене након поплава донациjама фондациjе "Драгица Николић".

Председник Србиjе, Tомислав Николић, коjи jе данас са супругом Драгицом уручио кључеве, рекао jе да ће кључеви бити уручени за jош седам кућа у Баjиноj Башти и Kоцељеви, од коjих су три монтажне, а четири грађани сами граде, док jе материjал обезбедила фондациjа.
"Улога фондациjе у обнови кућа би тиме била завршена, а остатак санациjа и обнове преузеће држава и локалне самоуправе", рекао jе Николић након обиласка кућа породица Живковић и Ђорђевић.

Oн jе рекао да jе задовољан како су се извођачи радова одазвали на позив фондациjе, да jе стигло доста донациjа, jер су грађани Србиjе схватили да ову катастрофу ниjе било могуће спречити.
"Са жељом да се више никада оваква непогода не догоди у Oбрежу, идемо даље", рекао jе Николић.

Грађане треба подсетити на солидарност, а то jе и улога ове фондациjе, рекао jе он, додаjући да људи коjи донираjу средства желе да виде и шта jе од тог новца урађено.

Фондациjа jе извршила своj задатак, рекла jе председница те фондациjе Драгица Николић, додаjући да укупна вредност за адаптирање две, изградњу jедне и намештаj за све три куће коjе су страдале у маjским поплавама, износила око девет милиона динара.
"Oпштина Варварин и комунална предузећа су доста тога урадили, односно све онако како смо се договорили", рекла jе Драгица Николић и нагласила да jоj jе драго што ће ове породице зиму дочекати у новим кућама.

Aлександар Живковић захвалио се фондациjи "Драгица Николић" у име његове породице и у име комшиjа чиjе су куће саниране.
"Све jе jако добро и брзо урађено, и нико од нас ниjе очекивао да ће куће бити овако лепе", рекао jе Живковић.

Његовом рођаку, Слободану Живковићу поплава jе потпуно уништила кућу, па jе морала да се направи нова, монтажна.
"Стручњаци су проценили да обjекат ниjе за становање, а када jе дошао председник Николић и када се установило да ће се градити нова кућа, био сам изненађен", рекао jе Слободан, додаjући да jе већина куће опремљена.

Фондациjа "Драгица НИколић" jе до сада обновила и обнавља 24 куће коjе су претрпеле штету након маjских поплава.

фото Танјуг/С. Петровић

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).