leoni_velika.jpg

Вести

25.04.2018. - 18:10

Отварање новог производног погона компаније "Леони" у Нишу

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању новог производног погона немачке компаније "Леони" у Нишу.

"Много смо фабрика довели, али мора да их буде још више", истакао је председник Србије и поручио да за Нишавски, Пиротски, Топлички, Јабланички и Пчињски округ мора још много тога да се уради.
 
"Ви сте ти који сте својим избором омогућили Србији да иде напред, Нишу да иде напред", рекао  је председник Вучић и нагласио  да је само захваљујући људима, њиховом раду, напорима и стрпљењу, Ниш данас град будућности.
 
Председник Вучић се у фабрици састао са руководством "Леонија", а затим обишао погон и разговарао са запосленима.
 
„Леони је донео преданост, знање и све оно што је Србија почела да примењује. Сва величина потребна за даљи напредак налази се у нама и морамо да је активирамо и да наставимо да радимо на начин који ће задивити свакога“, поручио је том приликом председник Вучић.
 
Нови погон фабрике "Леони" има око 20.000 квадрата,  у њега је уложено око 22 милиона евра и требало би да обезбеди посао за 1.125 радника.
 
"Леони" је само у прошлој години имао приход од 4,9 милијарди евра од продаје, док је у Србији у 2017. остварио извоз у вредности од 145 милиона евра и налази се на листи 10 највећих извозника у Србији за протеклу годину.
 
Вредност досадашњих инвестиција у Србији ове компаније износи 75 милиона евра, а до сада су запослили више од 6.000 радника у нашој земљи.
 
Када следеће године заврше изградњу нове фабрике у Краљеву, "Леони" ће постати највећи послодавац у Србији, са више од 11.000 запослених.
 
„Данас видите како се оно што смо обећали остварује“, изјавио је председник Вучић приликом обиласка новог производног погона. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).