sava_radovanovic.jpg

Вести

14.02.2018. - 10:59

Писмо-честитка председника Владимира Путина поводом Националног дана - Дана државности

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио писмо-честитку председника Владимира Путина поводом Националног дана - Дана државности.

У писму председника Путина се каже:
 
„Руско-српски односи, који се заснивају на давним традицијама пријатељства и духовне блискости, на високом су нивоу. Шири се политички дијалог и плодна сарадња у различитим областима.
 
Топло се присећам нашег недавног састанка у Москви, конструктивних и садржајних разговора. Рачунам да ћемо наставити да заједно радимо на даљем унапређењу целокупног комплекса билатералних односа за добробит братских народа наших земаља.
 
Желим Вам, господине председниче, добро здравље и успехе, а свим грађанима Србије - благостање и просперитет," наводи се у честитики председника Путина.
 
Председник Вучић и амбасадор Чепурин су се сагласили да ће предстојећа посета руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, којом приликом ће бити обележено 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије, дати снажну потврду чврстог пријатељства двеју земаља и одредити приоритете будуће сарадње.
 
Амбасадор Чепурин је истакао да је званична посета председника Вучића Хрватској важна за Србе који тамо живе и да очекује да се одрази на побољшање њиховог положаја. Председник Вучић је захвалио што је руски амбасадор у Хрватској присуствовао Великој народној скупштини Српског националног већа, одржаној јуче у Загребу, и тиме исказао бригу за положај тамошњих Срба.
 
Двојица саговорника су размотрили и могућности за повећање привредне сарадње Србије и Русије, с обзиром на побољшање економских показатеља у обема земљама. Они су оценили да ће предстојеће заседање Међувладиног мешовитог комитета за сарадњу двеју земаља дати снажан импулс свеукупним економским односима.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Београд, 14. фебруар 2018.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).