Вести

11.12.2017. - 18:11

Писмо председника Републике Француске Емануела Макрона

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас писмо председника Републике Француске Емануела Макрона.

У писму се каже:
„Односи између наше две земље су засновани на пријатељским, давнашњим и дубоким везама које посебно обележава братство по оружју које је ујединило наша два народа током Првог светског рата и које је учврстило наше пријатељство.

Србија је данас један важан стратешки партнер Француске. Француска са постојаношћу подржава приближавање Ваше земље са Европском унијом која остаје суштински стожер за стабилност и економски развој нашег континента. Ваша Влада је ових последњих година радила са одлучношћу на јачању стабилности Западног Балкана и на његовом економском развоју, а то деловање желим да поздравим.

Поред квалитета наших политичких односа, наши економски односи су недавно ојачали, а то је знак интересовања француских предузећа за српско тржиште и за перспективе економског раста Србије. По том питању, желим да привучем Вашу пажњу на квалитет француске понуде у сектору инфраструктуре, посебно урбане и аеродромске и у области енергетике. Више француских предузећа су позиционирана за велике уговоре у Србији у тим областима.

Имао сам велико задовољство да са Вама разговарам на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација у септембру месецу. Током нашег разговора, изнели сте могућност да ја посетим Вашу земљу у 2018, веома значајној години за обележавање нашег савезништва у првом светском сукобу. Веома сам Вам захвалан на овом позиву и потврђујем Вам своју намеру да дођем у посету Србији чим будем имао прилику за то“, наводи се у писмо председника Макрона.

Београд, 11. децембар 2017. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).