tan2016-3-16_12175965_0.jpg

Вести

16.03.2016. - 14:02

Председник Николић са супругом дочекао принца од Велса и војвоткињу од Корнвола

Београд – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас са принцом од Велса, Чарлсом и војвоткињом од Корнвола, Камилом.

У срдачној и пријатељској атмосфери председник Николић и принц Чарлс разговарали су о дугогодишњем савезништву двеју земаља, искованом у два светска рата, тренутној ситуацији у Европи и односима између бивших jугословенских република. Принц Чарлс се интересовао за посету председника Николића Москви.

Непосредно пре почетка састанка, принц Чарлс је показао интересовање за сталну поставку изложбе „Освит ренесансе“, која се налази у холу зграде на Андрићевом венцу.

Председник Николић поклонио је Њиховим краљевским височанствима принцу од Велса и војвоткињи од Корнвола ћириличко издање сaбрaних дeлa Вилиjeмa Шeкспирa у једној књизи на библијском папиру, укључујући и дeлa кoja дo сaдa нису билa oбjaвљeнa, са посветом „Један од највећих светских писаца у преводу на један од најлепших светских језика“,  као и фoтoмoногрaфиjу нa eнглeскoм jeзику „Хришћaнскo нaслeђe Кoсoвa и Meтoхиje“са посветом „Ово је само српско на Косову и Метохији. Јесте и биће! Принцу Чарлсу, с поштовањем Томислав Николић“.

Историјски гледано, ово је прва посета Србији једног престолонаследника британске круне. Принц од Велса посетио је Београд 1978. године последњи пут.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).