tan2017-12-7_9544411_0.jpg

Вести

07.12.2017. - 12:06

Председник примио амбасадора Државе Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Државе Палестине Мухамеда Набхана.

Амбасадор Набхан пренео је председнику Вучићу поздраве председника Махмуда Абаса и обавестио о непромењивој одлуци палестинске Државе да чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Србије, као и да у међународним организацијама гласа против чланства тзв. Косова.

Председник Вучић је замолио амбасадора Набхана да палестинском председнику пренесе изразе највеће захвалности за тако снажан став и пријатељство према Србији. Он је, такође, захвалио палестинском амбасадору на свему што чини за билатералне односе. Српски председник је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. Двојица саговорника су разговарали о могућности школовања палестинских студената у Србији.

Амбасадор Набхан обавестио је председника Вучића о реакцији палестинске Државе поводом најновије одлуке америчке администрације о признању Јерусалима за главни град Израела. Председник Вучић је изразио непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
07. децембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).