biciklisti_velika.jpg

Вести

28.04.2018. - 16:08

Председник Вучић испратио бициклисте на путовање до Истанбула

Председник Републике Србије Александар Вучић испратио је данас четворо бициклиста из Србије и Tурске који су кренули на туру „Мост пријатељства“ од Стамбол капије у Београду до Београдске капије у Истанбулу и поручио да тај гест говори о све снажнијем и ближем повезивању Србије и Турске.

"Ово је диван знак и гест пријатељства“, рекао је председник Вучић на Калемегдану, одакле су по двоје бициклиста из Србије и Турске, Милица Ракић и Александар Мијатовић, Оузхан Емиш и Мухамед Али Ууз, кренули у Истанбул поводом предстојеће посете председника Србије Турској   7. маја.
 
Председник Србије је Милици и Александру поручио да у овом тренутку не представљају само себе и свој бициклистички клуб или савез, већ Србију, све раднике који су у последњих неколико година добили посао у турским компанијама и све оне који ће у њиховим компанијама тек почети да раде.
 
Председник Вучић је рекао да је Турска земља која нам је много помогла, подсетивши на њихову помоћ након катастрофалних поплава 2014. године, те поручио да смо на томе бескрајно захвални, али и пожелео још више туриста и инвеститора из те земље.
 
Он је подсетио  и да имамо одличне политичке односе, који су омогућили да размена између две земље стално расте.
 
"И то је тек почетак и тек ћемо имати прилику, у различитим сферама друштвеног живота. Ми претходних дана напорно радимо на томе", закључио је.
 
Председник Вучић је још једном захвалио турским пријатељима и поручио да с радошћу очекује сусрете са председником Ердоганом.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).