Председник Вучић на међународној конференцији „Гласна пиштаљка: Узбуњивачи и новинари против корупције“

Вести

05.06.2018. - 22:08

Председник Вучић на међународној конференцији „Гласна пиштаљка: Узбуњивачи и новинари против корупције“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас  међународној конференцији „Гласна пиштаљка: Узбуњивачи и новинари против корупције“.

Председник Вучић је рекао да су Србији преко потребни узбуњивачи, људи који указују на корупцију, и изразио наду да ће Србија променити однос према њима, јер је то важно за напредак наше земље.
 
"Корупција је тешка болест, велико зло и права пошаст савременог доба,  и узбуњивачи су нам преко потребни“, рекао је председник Вучић новинарима после учешћа на конференцији и додао да је задовољан што је пре три године почео да се примењује Закон о заштити узбуњивача.
 
"Међутим, још много тога треба да радимо, не да достигнемо европске и светске стандарде, већ да променимо сопствену свест и да разумемо да узбуњивачи нису људи који нарушавају систем, већ они који га штите“, нагласио је председник Србије и рекао да верује да ћемо као друштво имати снаге да још доследније наставимо са применом Закона о заштити узбуњивача, кроз сарадњу свих државних органа.
 
Председник Вучић је навео да ће циљ који смо заједно поставили, а то је правда у друштву, бити остварен када успемо да процесуирамо све који су умешани у корупцију, као и оне на које су узбуњивачи указали.
"Мислим да је правда нешто што је нашем друштву најпотребније“, закључио је председник Србије.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).