velika_lidl.jpg

Вести

12.06.2018. - 15:21

Председник Вучић на отварању Логистичког центра компаније "Лидл Србија"

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је присуствовао отварању Логистичког центра компаније „Лидл Србија“ у Новој Пазови.

Председник Вучић је изјавио да важност инвестиција овог трговинског ланца превазилази значај обичних супермаркета и додао да је ова компанија симбол напретка у 28 европских земаља.
 
„Данас правимо још један мали корак ка достизању европског стандарда живота, а велики корак ће бити направљен када „Лидл“ отвори врата широм Србије. Срећан сам што је та компанија, за годину дана , на огромној површини, успела да заврши велелепни објекат и управну зграду, да уложи 55 милиона евра у Србију. На изградњи центра радило је више од 50 домаћих компанија и око 2.000 радника“, рекао је председник Србије  и додао да  ће грађани имати прилику да купују квалитетне производе,  што се види и по систему провере квалитета.
 
Председник Вучић је рекао да  грађани Србије желе бољи живот, квалитетну робу по нижим ценама и од оних у европским земљама, и да желе да свој новац троше мирно и рационално. Он  је захвалио немачком амбасадору у Србији Акселу Дитману на помоћи коју пружа Србији, као и немачким компанијама које су запослиле  45.000 људи.
 
Немачки амбасадор Аксел Дитман је навео да је "Лидл" пример све интензивнијих економских односа Немачке и Србије.
 
"Данашњи улазак „Лидла“ у Србију доноси велике предности, отварање радних места широм земље, трансфере знања и технологија, као и укључивање локалних добављача. Немачка ће наставити да подржава Србију у европским интеграцијама  као фер и поштен партнер", поручио је амбасадор Дитман.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).