1.2.jpg

Вести

30.03.2018. - 17:35

Председник Вучић на тактичкој вежби „Садејство 2018“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је тактичкој вежби са бојним гађањем „Садејство 2018“ на Интервидовском  полигону „Пасуљанске ливаде“.

Он је истакао да је реч о редовној вежбовној активности Четврте бригаде Копнене војске, која је изведена у веома тешким метеоролошким условима уз учешће 900 припадника Војске Србије.
 
- Желео сам да кажем војницима да су одлично урадили вежбу, али су ми генерали рекли да се код њих каже "врло добро" - рекао је председник Вучић и изразио захвалност за труд и ангажман свих учесника, истичући да зна да им није било нимало лако.
 
- И у овим тешким метеоролошким условима, овако сложену вежбу извели сте веома посвећено и уз много труда, рада и енергије. Показали сте завидну дисциплину и добру утренираност - изјавио је председник Вучић и најавио да очекује додатно побољшање животног стандарда припадника Војске Србије.
 
-  Ове године ћете имати додатно увећање примања, а посебно ћемо гледати да војници по уговору, подофицири и они који имају најниже плате, добију неко ванредно увећање. Ове године ћемо веома брзо кренути и са изградњом станова за припаднике војске, полиције и БИА, да покажемо колико нам је важно да осигурамо будућност нашој деци, да могу да се осећају сигурно и безбедно у нашој земљи.
Председник Вучић је рекао да су се данас на полигону могла видети и оружја и оруђа која су већ била на стоковима за уништење, али су обновљена и добро фукционишу и раде.
 
- Очекујемо даље убрзано опремање. Ми смо мала земља, која се не налази у војним блоковима и која жели да сачува своју слободу и суверенитет. Ако то желимо, морамо да имамо снажну армију, и зато ћемо у нашу војску наставити да улажемо - рекао је председник Србије.
 
Тактичка вежба са бојним гађањем „Садејство 2018“, чија је тема „Извођење противпобуњеничке операције“, једна је од највећих вежби Четврте бригаде Копнене војске у овој години са више од 900 учесника. У њеном извођењу, уз припаднике те бригаде, учествовали су и припадници Специјалне бригаде и РВиПВО. На вежби су се, између осталог, могле видети перформансе савремене беспилотне летелице „Орбитер“, као и хамери, авиони, хеликоптери, тенкови и противоклопни ракетни системи.
 
Приказу на полигону “Пасуљанске ливаде” присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, МУП-а, БИА, представници војнодипломатског кора, као и ветерани окупљени у Клубу генерала и адмирала.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).