tan2017-11-13_102720861_0.jpg

Вести

13.11.2017. - 11:43

Председник Вучић примио бригадног генерала Чезареа Маринелија, шефа Војне канцеларије НАТО за везу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас бригадног генерала Чезареа Маринелија, шефа Војне канцеларије НАТО за везу.

„Србија је војно неутрална земља и неће улазити у било какве војне савезе. Као независна и суверена држава, Србија ће сарађивати са различитим савезима и државама, укључујући и одржавање добрих односа са Северноатлантском алијансом, са циљем очувања мира, безбедности и стабилности у региону," рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

Председник Вучић и генерал Маринели размотрили су низ конкретних активности и могућности које треба да допринесу бољем разумевању између Србије и НАТО, као и даљој конкретизацији сарадње у различитим областима.

Током састанка је изражено очекивање да ће предстојећа посета српског председника седишту НАТО, током које ће разговарати са генералним секретаром Јенсом Столтенбергом и учествовати на Северноатлантском савету, потврдити напредак у политичком дијалогу и практичној сарадњи Србије и НАТО.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
13. новембар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).