baku_velika.jpg

Вести

21.05.2018. - 20:38

Председник Вучић у посети Бакуу

Председник Републике Србије Александар Вучић стигао је данас у дводневну посету Азербејџану, где се састао са председником те земље Илхамом  Алијевим.

Председнику Вучићу  је испред председничке палате Загуљба, на обали Каспијског језера,  приређен свечани дочек уз војне почасти.
 
Председник Вучић је честитао председнику Азербејџана на убедљивој победи на изборима, пожелевши му  успешан мандат и благостање грађанима Азербејџана, и навео да цени његове напоре да сачува независност своје земље и да је води путем мира, економског просперитета и одржавања политичких пријатељстава са свима који такву политику подржавају. Он је изразио уверење да  има много простора  за унапређење односа Србије и Азербејџана у свим областима.
 
„Можемо да достигнемо далеко виши ниво, све до војно-техничке сарадње. Немамо никаквих  отворених питања. Једни друге подржавамо у свим међународним организацијама“, нагласио је председник Вучић  и подсетио да Србија већ трећу годину за редом има суфицит у буџету, што јој отвара простор за што већу сарадњу са Азербејџаном и инвестирање у будућности.
 
„Велики значај поклањамо вашој посети и мислим да ћемо имати добре резултате,  што ће, свакако, допринети јачању нашег пријатељства“, рекао је председник Азербејџана и нагласио да о томе говори и Заједнички акциони план о стратешком  партнерству, који су  председници  данас потписали након пленарног састанка делегација две земље.
 
Током посете председника Вучића Бакуу, потписано је више билатералних споразума из области саобраћаја, правосуђа и здравства, који ће допринети даљем продубљивању сарадње  две државе.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).