Вести

14.12.2017. - 18:18

Састанак председника Вучића са председником Националне скупштине народне власти Републике Кубе

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Хавани са председником Националне скупштине народне власти Републике Кубе Естебаном Лас Ернандесом са којим је разговарао о сарадњи двеју земаља.

Председник Вучић је истакао да је ова посета Куби његова прва посета региону Латинске Америке од ступања на дужност, што представља потврду наше посвећености даљем јачању традиције пријатељких односа двеју земаља и спремности за одржавање позитивне динамике билатералног политичког дијалога.

‎Он је изразио захвалност кубанској страни због њене позиције поводом Косова и Метохије, као и на принципијелном залагању за поштовање територијалног интегритета и суверенитета држава чланица Уједињених нација.

Председник Вучић је истакао заинтересованост Србије за повећање обима трговинске размене, полазећи од бројних потенцијала за сарадњу у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, биотехнологије и генетског инжењеринга, туризма, грађевинарства и енергетике, имајући у виду привредне реформе које је започела Куба, а које отварају простор страним инвестицијама и трговинској сарадњи.

Председник Националне скупштине Ернандес поздравио је динамичну интерпарламентарну сарадњу, која је допринела унапређењу свеукупних односа Републике Србије и Републике Кубе. „Куба је искрени пријатељ Србије и наши дипломатски односи трају већ 75 година", истакао је Ернандес.

‎Председник Вучић је рекао да ће Србија у Уједињеним нацијама, као и свим осталим међународним организацијама, и даље пружати подршку Куби. „Поносни смо на наше пријатељство и верујем да ће ова посета унапредити и нашу економску сарадњу“, закључио је председник Вучић.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Хавана, 14. децембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).