img_3800.jpg

Вести

02.02.2018. - 17:46

Састанак са председником Националног већа Парламента Аустрије Волфгангом Соботком

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Бечу са председником Националног већа Парламента Аустрије Волфгангом Соботком са којим је разговарао о билатералним односима и сарадњи два парламента.

Председник Вучић је истакао важност развоја односа двеју земаља, нарочито јачање економске сарадње, као и важност подршке Аустрије европским интеграцијама Србије. Он је нагласио да треба радити на јачању парламентарне сарадње и позвао председника парламента Соботку да ускоро посети Србију.
 
“За аустријски Парламент Балкан је изузетно важан политички простор о коме ми треба да водимо рачуна. Мени је важно да имамо добре контакте, јер Србија има одлучујућу улогу на Балкану”, истакао је Соботка.
 
Тема разговора била је и ситуација у региону и очување мира и стабилности у региону Западног Балкана.
 
Двојица саговорника су закључили да је улазак Србије у ЕУ веома важан за Аустрију, која ће наставити да пружа подршку европским интеграцијама Србије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Беч, 2. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).