tan2017-11-29_134344616_0.jpg

Вести

29.11.2017. - 14:47

Састанак са председником Управног одбора Гаспрома Алексејем Милером

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председником Управног одбора Газпрома Алексејем Милером са којим је разговарао о реализацији пројекта за снабдевање Србије гасом и развоју српског гасног тржишта.

Констатовано је да је потрошња гаса у Србији за првих 10 месеци повећана за 28 посто у односу на исти период прошле године, што је доказ убрзаног економског напретка земље. То намеће потребу да Србија ради на даљем развоју гасно-транспортног система, који ће омогућити сигурност снабдевања гасом и задовољавање нарастајућих потреба српског тржишта.

Председник УО Милер изнео је спремност да Газпром са српском страном учествује у развоју нових гасно-транспортних система, с обзиром на то да ће изградња деонице гасовода између Русије и Турске створити могућност за додатне количине гаса за земље региона, укључујући Србију.

Председник УО Алексеј Милер пренео је поздраве председника Путина српском председнику уочи његове посете Москви.

Председник Вучић захвалио је на поздравима и замолио саговорника да пренесе захвалност председнику Путину за подршку Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 29. новембар 2017. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).