tan2018-1-10_10273607_0.jpg

Вести

10.01.2018. - 10:41

Састанак са са шефом Делегације ЕУ у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије и ситуацији у региону.

Председник Вучић је истакао да Србија интензивно ради на испуњавању европске агенде у циљу отварања нових поглавља у процесу приступања Европској унији. Обојица саговорника су се сагласили да Србија треба да ради енергичније на преговарачким поглављима 23 и 24. Наглашавајући значај унутрашњег дијалога, који је покренут на његову иницијативу, српски председник је нагласио да је изузетно важно да се чује мишљење свих у циљу отворене размене ставова. Он је још једном указао на то да ће Србија наставити да води одговорну полититку како би дала значајан допринос регионалној сарадњи и стабилности.
 
Двојица саговорника разговарали су и о представљању нацрта нове стратегије која се односи на процес проширења ЕУ, што представља добар знак за земље Западног Балкана.
 
Шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици је нагласио да је Србија једна од земаља региона која предњачи у процесу европских интеграција. Он је прву половину 2018. године оценио као веома важну за постизање битних циљева, који ће допринети бржем приступању ЕУ. „Потребна нам је снажна Европа, као и они који могу да је учине још јачом, а Србија ће свакако бити део решења“, закључио је шеф ЕУ делегације Сем Фабрици.
Током сусрета, председник Вучић понудио је шефу делегације ЕУ Фабрицију да проба малине и купине из ивањичког и ариљског краја.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
10. јануар 2018.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).