Вести

15.07.2014. - 10:25

Србиjа се залаже и подстиче сарадњу са другима

ЦAВTAT - Председник Србиjе Tомислав Николић истакао jе данас у Цавтату да ће Србиjа сачувати приjатељство на истоку, западу, северу и jугу, jер jе то jедина политика коjа доноси боље не само грађанима Србиjе, већ региона, те подвукао да се Србиjа залаже и подстиче сарадњу са другима.

 
Николић jе, на пленарном панелу под мотом "Договор за ново доба: Лидери Брдо-Бриони процеса", рекао да "не можемо без сарадње са другима, и да то подстиче Србиjа и на томе инсистира". Николић jе указао да jе Србиjа сачувала и обновила стара приjатељства, стекла нова, и како jе констатовао, отклонила неспоразуме са неким државама са коjима их jе имала.
 
Kао што Србиjу данас Словениjа и Хрватска убрзано вуку да створи услове да се неко о нама позитивно изjасно, тако и Србиjа, према његовим речима, може да обезбеди нека нова тржишта, на коjа неки у региону не могу да изађу. Наглашаваjући да су Србиjи потребне инвестициjе, он jе подвукао да jе Србиjа држава коjа има слободну трговину са многим земљама у свету, коjа ниjе доступне чланицама EУ, али ни некима коjе нису чланице.
"Tо jе развоjна шанса Србиjе", уверен jе Николић, коjи jе нагласио да свака од држава региона може бити лидер у нечему и води ка некоj организациjи, држави и грани.
"Сами немамо производ за тржишта коjа траже и велики производ и количину. Mожемо само сви заjедно", поручио jе Николић, наводећи да jе пољопривреда наша извозна и развоjна шанса, jер све земље региона имаjу плодну и здраву земљу, нису се упутиле на генетску модификациjу, и зато треба производ, улагања и бољу организациjу.
 
Председник Србиjе jе казао да ниjе од оних коjи се жале на монополисте, jер сматра да не треба заустављати оне коjи производе много и запошљаваjу пуно.
"Mалом уситњеном производњом нећемо далеко стићи", констатовао jе Николић, позиваjући учеснике скупа на сарадњу.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).