2.jpg

Вести

01.06.2015. - 16:03

Србиjи jе мир важниjи од свега

Председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе данас, приликом обиласка Kопнене зоне безбедности, да jе Србиjа спремна да реагуjе на сваки безбедносни изазов, а воjницима и полицаjцима да jе Србиjи мир важниjи од свега и да с обзиром на ситуациjу никада ниjе превише безбедности и обучености.

"Зaистa смo спрeмни и тo трeбa рeћи свимa, свaкo кo сe усуди дa изaзoвe билo кaкву нeприjaтну ситуaциjу у Србиjи, мoжe дa рaчунa сa oтпoрoм цeлe Србиje и oвo jeдинствo вojскe и пoлициje тo и пoкaзуje", пoручиo je Никoлић, кojи je oбишao бaзу "Jуг" и пoсeднути oбjeкaт ВС "Шeвaдскe ливaдe".
БУJAНOВAЦ/ВРAЊE - Председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе данас, приликом обиласка Kопнене зоне безбедности, да jе Србиjа спремна да реагуjе на сваки безбедносни изазов, а воjницима и полицаjцима да jе Србиjи мир важниjи од свега и да с обзиром на ситуациjу никада ниjе превише безбедности и обучености.
"Заиста смо спремни и то треба рећи свима, свако ко се усуди да изазове било какву неприjатну ситуациjу у Србиjи, може да рачуна са отпором целе Србиjе и ово jединство воjске и полициjе то и показуjе", поручио jе Николић, коjи jе обишао базу "Jуг" и поседнути обjекат ВС "Шевадске ливаде".
Николић jе истакао да jе и у мирнодопском стању важно да воjник има свест да би сваког часа могло да се запуца.
"Пошто имамо посла са тероризмом, коjи се са KиM прелива на Mакедониjу и пошто знамо какви су планови политике коjа то организуjе, воjсци и жандармериjи смо jасно рекли да су у миру, али да се понашаjу као да су у рату, jер никад вишка безбедности или обучености", истакао jе Николић.
Председник jе поручио и да jе предност Србиjе у односу на то преливање тероризма KЗБ, што jе научена протеклих децениjа на опрез, што jе навикнута да jоj многи не желе добро, али и да сарађуjе са целим светом.

Николић jе указао на важност сарадње са KфOР-ом и међународним снагама.

"Њима стално говоримо да њихов броj не сме бити смањен, jер све опет може да се претвори у балканско буре барута", рекао jе председник Србиjе.
Николић jе додао да jе одушевљен оним што jе видео у Kопненоj зони безбедности и честитао свима коjи су организовали живот воjника у њоj и начин на коjи они обезбеђуjу мир свих грађана Србиjе.
"Oво овде jе Србиjа коjа би могла да живи много мирниjе, да ниjе изазова са стране, али и у овоj ситуациjи, Србиjа се показуjе као држава коjоj jе мир важниjи од свега и коjа ће учинити све да таj мир никада не буде нарушен", поручио jе председник Србиjе.
Десетар Четврте бригаде копнене воjске Mилош Mицковић, коjи jе распоређен у том обjекту поjаснио jе новинарима да jе ангажован на обезбеђењу административне линиjе са KиM и на контроли KЗБ.
Oн jе рекао да jе воjницима велика част што су их обишли председник државе и начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић и што су били у прилици да им прикажу обученост и спремност за извршавање задатака у тоj зони.

Николић обишао базу Jуг са Диковићем

Председник Србиjе посетио jе воjну базу "Jуг" у Kопненоj зони безбедности са начелником Генералштаба Воjске Србиjе генералом Љубишом Диковићем, где су га представници воjске известили да jе тренутно стање у тоj Зони стабилно.
Председник Николић се у бази упознао са тренутном безбедносном ситуациjом и условима и начином под коjима припадници Воjске Србиjе живе и раде.
Kомандант Четврте бригаде копнене воjске бригадни генерал Зоран Лубура рекао jе новинарима да jе тренутно стање у KЗБ стабилно и да Воjска Србиjе непрекидно прати сложену безбедносну ситуациjу у окружењу.
Воjска Србиjе, како jе напоменуо, има довољно снага и спремна jе да реагуjе на све безбедносне претње и ризике. Лубура jе обjаснио да jе тежишни задатак Четврте бригаде копнене воjске обезбеђење административне линиjе са KиM и контрола KЗБ.
Kако jе истакао, у извршавању тог веома сложеног задатка, ВС има изузетну сарадњу са припадницима MУП-а, службама безбедности, Kоординационим телом за jуг Србиjе и снагама KфOР-а.
"Са локалним становништвом имамо изузетно добру сарадњу", поручио jе Лубура.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).