tan2017-10-18_133427406_0.jpg

Вести

18.10.2017. - 13:28

Свечано отварање новог производног погона компаније „Грунер“ у Власотинцу

Председник Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању новог производног погона од 3000 м2, као и радионице за обуку ученика са смера индустријски механичар у Техничкој школи у Власотинцу у компанији „Грунер“ у Власотинцу.

У Власотинцу је данас отворен нови производни погон компаније Грунер, а врпцу су пресекли председник Србије Александар Вучић и менаџмент те компаније.

У новом погону запослено је 50 радника, те их сада има укупно 480 у тој фабрици, а план је да до 2020. године буде примљено још 50 радника у новом погону.

Председник Вучић је са својим домаћинима обишао производни погон и поразговарао са запосленима, а интересовао се пре свега за услове рада.

У оквиру новог погона отворена је и радионица за обуку ученика са смера индустријски механичар у Техничкој школи у Власотинцу.

Тако ће ученици у првом разреду радити у школским радионицама, у другом ће два дана недељно проводити у радионици, док ће у трећем разреду у фабрици проводити три дана, уз новчану надокнаду.

У новој хали производе се делови од пластике, а ускоро ће почети и производња делова од метала, како за Грунерову производњу, тако и за друге фабрике.

Нови погон простире се на 3.000 метара квадратних, па се Грунер у Власотинцу данас, са раније изграђених 4.000 квадрата, простире на укупно 7.000 квадратних метара.

Грунер осим у Немачкој и Србији послује и у Индији и Тунису.

На отварању су били и министар проивреде Горан Кнежевић и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, а председника Вучића је испред фабрике дочекао велики број грађана са којима се руковао и кратко поразговарао.

Власотинце, 18. октобар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).