27.1.2015.jpg

Вести

27.01.2015. - 16:56

Tражите знање свуда, али се вратите у Србиjу

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић разговарао jе данас са ученицима основних и средњих школа, коjи су постигли изузетне резултате на међународним такмичењима, поручивши им да знање траже свуда у свету, али да се врате у Србиjу.

Честитаjући им на знању коjе ће, како jе рекао, обогатити и пренети другима, Николић jе захвалио ученицима што су данас, када се обележава велики дан за просвету, посетили Председништво и што ће се са радошћу сећати дана у коме jе примио оне коjи су будућност Србиjе.
"Kада будете стигли до зенита, када будете на врху свог научног знања, тад вероватно нећу имати прилике да вас видим. Хвала вам што ћу се са радошћу сећати дана у коме сам примио оне коjи су будућност, за сада Србиjе. Jа бих рекао да jе пред вама цео свет", рекао jе Николић.
Председник Србиjе позвао jе награђене ученике, за коjе jе ртекао да су драгоцени, да искористе жељу за знањем, да науче што више и да покажу колико вреде.
"Mноги од вас знаjу да ће постићи много тога у свом животу, ако се отисну изван граница Србиjе. За разлику од других, jа вам то не замерам. Tражите знање свуда где га има, само мислим да треба да се вратите. Jедног дана ви ћете сигурно требати Србиjи", поручио jе Николић.
Председник jе навео да jе на данашњи дан желео да представи ученике коjи су постигли завидне резултате, jер сматра да за многе постоjе само када донесу награде.
"Ви сте ту и пре награде и после ње. И када не прођете на такмичењима, и када прођете ваше знање и однос према учењу jе ту", истакао jе Николић.
Никола Jовановић, ученик четвртог разреда Mатематичке гимназиjе, захвалио jе председнику Николићу, у име свих ученика, на данашњем приjему.
"Oво jе први пут да неки председник прима све наjуспешниjе средњошколске такмичаре, што jе велика част за нас. Драго ми jе да смо се сви окупили", рекао jе Jовановић.
Oн jе рекао да jе могуће постићи успех, самостално или уз помоћ и подршку професора у школама, као и вредним радом, иако су понекад присутне финансиjске потешкоће.
"Не сумњам да ћемо ми окупљени наставити да имамо велике успехе и пожелео бих свима срећу и даљем школовању. Надам се да ће будуће генерациjе моћи ову просториjу да напуне златним медаљама", закључио jе Jовановић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).