Tan2013-7-16_162425104_1.jpg

Вести

16.07.2013. - 16:44

Успешнима омогућити да у своjоj земљи напредуjу

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе данас да jе посвећен томе да Србиjа успешним ученицима, коjи остваруjу значаjне резултате у свом школовању омогући да у своjоj земљу, своjим знањем и способностима стигну до неслућених висина.

 
Николић jе на свечености фондациjе "Драгица Николић" поводом додела 120 компjутера победницима на републичким такмичењима из основних школа широм Србиjе, поручио да њихови родитељи могу да буду поносни на то што су извршили своjу наjважниjу мисиjу и "подигли дивну децу".
"Дуго се бавим политиком и говорио сам на многим скуповима. Годину дана сам председник Србиjе и више пута сам говорио и у Уjедињеним нациjама. Не дозвољавам да ме обузме трема док пред другима говорим у име Србиjе, и непрекидно имам на уму да смо сви ми председници тамо jеднаки... Пред вама, међутим, осећам благу трему зато што знам да ће ме многи од вас превазићи, стићи до неслућених висина. Посвећен сам томе да вам Србиjа омогући да jе живећи овде, знањем и способностима изграђуjете са тих висина", поручио jе председник.
 
Oн jе рекао и да они коjи су "већи од нас нису паметниjи од нас", а да "они коjи су мањи нису мање вредни". 
"Tрудим се да докажем да свет почива на равноправности, а она на jеднаким шансама. Ви сте деца Србиjе, у другим државама нека jедном науче да и они треба да васпитаваjу. Да бисте жњели морате да посеjете и негуjете, а то захтева много труда коjи не може да се измери новцем", рекао jе Николић.
 
Председник jе основницима поручио да никада не одустаjу и поделио са њима, како jе рекао, неколико савета мудрих људи, као што су: "Знање коjе имамо jе само мрвица онога што немамо", "Mоj ауторитет темељи се искључиво на сазнању о томе колико мало знам", "Tек сада знам колико не знам а и то не знам довољно".
 
Николић jе изразио задовољство што присуствуjе свечаности фондациjе његове супруге, за коjу jе рекао да jе "дивна маjка њихових синова и можда jош боља бака њхових унука".
 
Tа фондациjа jе, додао jе Николић, основала у националном интересу, да помогне да се у Србиjи рађа и школуjе што више деце и да она имаjу макар толико могућности колико су имала њихова деца - рађање у савременим породилиштима, безбрижно детињство и обезбеђено школовање за талентоване и вредне.
 
Николић jе основцима пожелео да се диви њиховим новим успесима и поручио да "када jе ученик спреман, учитељ се поjављуjе свуда и то прави, посвећени учитељ, коjи зна да ниjе знање имати знање већ jе знање пренети знање, зато што се оно множи дељењем".
 
фото Танјуг, С. Илић
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).