Tan2013-9-12_13185697_2.jpg

Вести

12.09.2013. - 00:00

Влада да се окрене земљама коjе су нам наклоњене

ХOРГOШ - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да након реконструкциjе владе веруjе да ће нови министри економиjе и финансиjа више бринути о Србиjи и њеним грађанима, те поручио влади да треба да обезбеди отварање земље према оном делу света коjи нам jе наклоњен.

 
"Са много више вере од како jе влада реконструисана улазим у своjе свакодневне послове, са много више наде да ће људи, посебно они коjи воде бригу о економиjи и финансиjама бринути и о Србиjи и грађанима више него што jе то био слуцаj до сада", рекао jе Николић након отварања новог погона фабрике "Витамин" у Хоргошу.
 
Oн jе поручио Влади Србиjе од сада мора jош више да буде посвећена новом запошљавању и очувању радним места, али и да обезбеди подршку онима коjи послуjу у Србиjи да буду успешниjи.
 
Изразивши задовољство што jе фабрика у Хоргошу успешно приватизована и што ће, како jе обећао директор Радуле Ђоковић, обезбедити посао за jош 50 до 70 људи, Николић jе рекао да му jе драго што Витамин изванредно послуjе, уз напомену да само место ниjе случаjно изабрано за ову врсту производње.
 
Николић jе изjавио да jе Србиjа земља добрих људи, а не земља у коjоj нико ни у кога нема поверења, као што се може видети на насловним странама и ударним вестима медиjа.
"Србиjа ниjе оно што се види на насловним странама новина и ударним вестима телевизиjа - земља злочина суровости и у коjоj нико ни у кога нема поверења" рекао jе Николић наводећи да људи коjи имаjу утицаjа на медиjе jедни друге оптужуjу за наjтежа кривична дела.
 
"Србиjа jе земља добрих људи коjи живе и раде на селу и граду, коjи су помало збуњени свиме што се дешава и уплашени за своjу будућност" рекао jе Николић након отварања новог погона фабрике "Витамин" у Хоргошу.
 
Испитати приватизациjе и вратити производњу
 
Председник Србиjе изjавио jе да уз испитивање свих криминалних приватизациjа Србиjа мора поново да врати производњу, али и да се запита зашто и оне приватизациjе коjе су урађене у складу са законом немаjу производњу и не раде.
"Приватизациjа jе била прилика да се запосле људи, а не да се опљачкаjу", рекао jе председник Николић и додао да су у Србиjи чак и рудници затворени зато што их jе неко купио " и ми се понашамо као да нам jе свеjедно да ли рудници раде или не раде, да ли фабрике раде или не".
 
"Mорамо поново да вратимо производњу и све оно што jе нестало. Kо jе купио - како год да jе купио - ако jе у складу са законом његово jе. Aко не ради онда држава мора да се запита зашто не ради", рекао jе Николић.
 
Говорећи о приватизациjи те фабрике Николић jе рекао да jе тиме очувана и обезбеђена њена будућност. Oн jе рекао да се буџет пуни задуживањем у иностранству и упозорио да ће када дође време на наплату "наша деца питати шта смо им то оставили".
 
Србиjа земља добрих људи а не неповерења
 
Николић jе изjавио да jе Србиjа земља добрих људи а не земља у коjоj нико ни у кога нема поверења, као што се може видети на насловним странама и ударним вестима медиjа 
"Србиjа ниjе оно што се види на насловним странама новина и ударним вестима телевизиjа - земља злочина суровости и у коjоj нико ни у кога нема поверења" рекао jе Николић наводећи да људи коjи имаjу утицаjа на медиjе jедни друге оптужуjу за наjтежа кривична дела. 
 
"Србиjа jе земља добрих људи коjи живе и раде на селу и граду коjи су помало збуњени свиме што се дешава и уплашени за своjу будућност" рекао jе Николић.
 
фото Танјуг, Сава Радовановић
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).