prijem_37_dragan.jpg

Вести

03.04.2015. - 00:00

Влада Србије има моју подршку

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да шта год да се деси у случаjу Воjислава Шешеља, Влада Србиjе има његову подршку, тврдећи да jе ту реч о односу Шешеља и Хага, владе и Хага, те да медиjи у то не треба да се петљаjу.

Николић jе за TВ Ћуприjа рекао да jе у случаjу новог захтева из Хага реч о "своjеврсном притиску на целу Србиjу".
"Kако год да се деси влада има моjу подршку да спроведе законе, било би добро да се провери и са Расправним већем да ли jе стање његове болести такво да мора да се ургентно хоспитализуjе, а то jе могуће у Србиjи... Нека се то расплете, то jе однос Шешеља и Хага, владе и Хага, а медиjи у то не треба да се петљаjу, jер могу само да покваре", рекао jе Николић.
Навео jе да Србиjа има законе коjе мора да поштуjе, да jе по њима сарадња с Хагом обавезуjућа, те констатовао да jе увек "тежак осећаj када морате да сарађуjете, jер jе то искључиво по закону, а не ни по правди, ни по Богу, ни по истини".
Kоментаришући изjаву заменика тужиоца за ратне злочине Бруна Векарића о притисцима председника на то тужилаштво, Николић jе казао да jе Векарић изрекао неколико неистина.
"Рекао jе да заустављам истрагу у Штрпцима директно, Сребреници, да сам се огласио поводом обе истраге и да то заустављам на известан начин. Ниjе коректно и нека мало размисли да ли вреди да толико лаже да би испунио нечиjи задатак", казао jе Николић.
Oн jе додао да jе реаговао искључиво на наjаву да ће Tужилаштво испитати учествовање начелника Генералштаба Воjске Србиjе Љубише Диковића у борби против агресиjе. 
"Tада сам рекао да jе то бесмислено, да jе он 16 година после бомбардовања начелник Генералштаба и да Tужилаштво до тада ниjе отворило истрагу, већ сада када очигледно неком смета. Нисам рекао немоjте да отварате, већ само да не знам шста то копате данас по Србиjи што већ ниjе ископано", навео jе председник Републике.
Поновио jе и да памти шта jе Векарић говорио о њему док jе био у опозициjи, уз опаску да не може никако да заборави да jе Векарић рекао да не бисмо ни имали тужиоца за ратне злочине да ниjе било Николића и Вучића. 
"Jа данас ћутим и чекам шта ће Tужилаштво да каже о трагедиjи и паду хеликоптера, ћутим, иако имам мишљење. Поштуjем да jе истрага у току и да ће Tужилаштво изаћи са налазом", навео jе Николић.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).