tan2018-2-23_103841130_0.jpg

Вести

23.02.2018. - 13:06

Званична посета Републици Бугарској - састанак са председником Републике Бугарске

Председник Републике Србије Александар Вучић допутовао је у званичну посету Бугарској, где се одмах по доласку у Софију састао са бугарским колегом Руменом Радевим.

Председника Вучића свечано је на Тргу светог Александра Невског дочекао његов домаћин, бугарски председник Радев.
 
После полагања венца на Споменик незнаном јунаку, председник Вучић се састао са Радевим. Како је најављено, Вучић ће предводити делегацију Србије на пленарном састанку двеју делегација.
 
Председник Србије имаће и одвојене сусрете са председницом Народног собрања Бугарске Цветом Карајанчевом и потпредседницом владе и министарком спољних послова Бугарске Екатарином Захаријевом.
 
Током једнодневног боравка у Софији, председник Вучић присуствоваће потписивању меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Бугарске у области рада и социјалне политике, лучке инфраструктуре и железничког саобраћаја.
 
На крају посете, предвиђен је обилазак и вожња метро линијом у пратњи градоначелнице Софије Јорданке Фандакове, у циљу упознавања са искуствима у изградњи метроа у Софији.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).