14.02.2018

Додела одликовања заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности

Поводом Дана државности Србије, председник Републике Србије Александар Вучић, уручио је 14.02.2018. године одликовања заслужним појединцима и институцијама.

„Доделом одликовања заслужним појединцима и институцијама, поводом Дана државности, Србија- славећи лауреате, прославља себе и своју будућност. Истицањем појединаца показујемо прави пут и правимо систем вредности којем тежимо. Хвала у име Србије и грађана" рекао је тим поводом између осталог председник Републике Србије.

„Лауреати дају пример да су вредно, посвећено, марљиво радећи највише урадили за отаџбину“, додао је председник и нагласио да су они који су данас одликовани умели да дају, помажу, трпе, вредно и марљиво раде, воле и буду ту за све око себе.
„Људске дужности су оно што мораш да урадиш, ако хоћеш да се зовеш човеком, а број оних који су спремни да буду такви је оно што једну земљу чини великом. Србија сутра слави свој дан, велики и важан дан- Дан државности одајући почаст својим славним прецима, сећајући се њихових дела и показујући колико је вредно живети и борити се“, закључио је председник.