15.09.2017

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је, уочи пута у Њујорк ради учешћа у генералној дебати 72. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, разговарао о билатералним односима Србије и САД, као и о регионалним и другим међународним питањима.

Председник Вучић и амбасадор Скот су, разматрајући регионалну ситуацију, изразили наду да ће се односи на Западном Балкану развијати у правцу мира, стабилности и сарадње и да је за то неопходно да сви у региону дају свој допринос.

Амбасадор Скот је поздравио позив председника Вучића за унутрашњи дијалог о Косову и Метохији и пренео да Сједињене Америчке Државе охрабрују све стране да садржајно размишљају и раде на свеобухватном решењу за односе Београда и Приштине. Двојица саговорника су нагласили значај наставка дијалога Београда и Приштине уз посредовање Европске уније, као и примене Бриселског споразума.

Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали о европском путу Србије и америчкој подршци реформским напорима, укључујући и јачање владавине права.

У разговору је констатован и сталан успон билатералних односа, а размотрене су и могућности за даље јачање економске и војне сарадње двеју земаља.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
фото: Драган ​К​ујунџић​, ​Тањуг