30.06.2018

Састанак са државним секретаром Свете Столице

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са државним секретаром Свете Столице, кардиналом Пјетром Паролином, који му је пренео поздраве Папе Франциска и његову поруку да му је Србија блиска.

Председник Вучић је замолио кардинала Паролина да Папи, уз поздраве, пренесе захвалност на значају који Света Столица придаје територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је изразио задовољство због добрих и стабилних односа Србије и Свете Столице, као и опредељење за наставак њиховог развоја, уз међусобно истинско поштовање и поверење.

Кардинал Паролин је изразио наду да ће кроз дијалог Београда и Приштине доћи до стварног компромисног решења за Косово и Метохију, уз очување мира и стабилности. Председник Вучић је рекао да Србија управо због мира и стабилности тежи постизању компромиса, али уз заштиту државних и националних интереса.

Дрзавни секретар Паролин је председнику Вучићу изразио захвалност на свим активностима које државни органи и институције предузимају са циљем да помогну живот и рад католичке заједнице у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 30. јун 2018. године