10.11.2017

Чланови Ансамбла Црвене Армије „Александров“ у посети председнику Вучићу, 10.11.2017.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланове Ансамбла Црвене Армије „Александров“, пред њихов вечерашњи наступ у Сава центру.

Спомен-табла руском војном ансамблу „Александров“ данас ће бити свечано откривена у парку између споменика цару Николају Другом Романову и Руског дома.

„Хор „Александров“ увек је пружао инспирацију људима у најкритичнијим ситуацијама, а данас је њима потребна наша подршка. Својим наступима учинили су да пријатељство два народа буде још израженије. Добијали су аплаузе публике широм света, а надам се да ће данас у Београду показати да су задржали свој јединствени квалитет звука и снажну енергију“, истакао је председник Вучић.

Представници амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и хора „Александров“ захвалили су на иницијативи за постављање спомен-табле и указали на то да је именовање парка по Ансамблу „Александров“ одраз веома добрих односа два народа. Они су упутили позив председнику Вучићу да посети здање и музеј хора „Александров“ током боравка у Москви у децембру ове године.

„Спремни смо да наше односе даље развијамо и унапређујемо. Ово је историјски догађај и то је велика част како за наш хор, тако и за целу Русију“, истакли су чланови хора „Александров“ и изразили захвалност за подршку Србије након трагедије која их је задесила у децембру 2016. године.

Руски авион са 92 путника и чланова посаде, међу којима је било и 64 члана чувеног руског војног хора „ Александар Александров“, суршио се 25. децембра 2016. године у Црно море неколико минута после полетања из места близу Сочија.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
10. новембар 2017.