22.05.2018

Дводневна посета Азербејџану

Председник Републике Србије  Александар Вучић наставио је данас посету Азербејџану полагањем венца у Бакуу на споменик лидеру нације Хејдару Алијеву.

Председник Вучић састао се данас и са председником азербејџанског парламента Октајем Асадовим, који му je захвалио на посети,  уверен да ће она бити нови подстицај развоју билатералних односа две земље.

„Заједничким планом о стратешком партнерству потврђен је принцип суверенитета и целовитости наше две земље. Уверен сам да ће ови документи даље јачати наше односе“, нагласио је председник парламента Асадов и навео да је његова земља заинтересована и за развој трговинских односа са Србијом.

„Уверен сам да ће и трговинска размена достићи далеко виши ниво. Азербејџански привредници су много новца улагали у наш регион, и ми смо уверени да ће показати интересовање да уложе новац у најпријатељскију земљу у региону“, рекао је председник Вучић.

Председник Србије  разговарао је и са азербејџанским привредницима, посетио нову зграду српске амбасаде и Азербејџански универзитет за језике, где је данас отворен Центар за српски језик и културу. У овом Центру, председника Вучића  је дочекао декан универзитета Камал Абдулаје, а церемонији уручења  почасног доктората председнику Србије претходило је интонирање химне „Боже правде“.

"Хвала за велику част коју сте учинили, мени лично и Србији. Мултикултуралност је од кључног значаја за развој једне земље. Хвала на отварању Центра. Верујем да ће то још више приближити наше земље", изјавио је председник Вучић.