07.03.2018

Oпроштајнa посетa амбасадора Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Италије Ђузепеа Манца, који је био шеф италијанске дипломатске мисије у Београду до 12. фебруара ове године, када је отишао на дужност амбасадора у Републици Аргентини.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Председник Вучић је захвалио амбасадору Манцу на доброј и плодоносној сарадњи, као и на томе што је својим дипломатским искуством и залагањем допринео унапређењу односа Србије и Италије.

Српски председник је подсетио на то да је током дипломатског мандата амбасадора Манца остварен напредак у политичким и економским односима двеју земаља.

Амбасадор Манцо је рекао да му је била част да представља своју земљу у Србији и захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили председник Вучић и Влада Србије. Италијански амбасадор је додао да су он и његова породица били топло примљени и да носе најлепше успомене из Београда и наше земље.

Он је рекао да Италија снажно подржава европски пут Србије и политику регионалне стабилности коју води председник Вучић, истакавши значај покренутих регионалних иницијатива.

У разговору је констатовано и да постоји заједнички интерес за даље интензивирање сарадње у свим областима и изражена нада да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности, доживети даљи успон.

Председник Вучић је пожелео амбасадору Манцу много успеха на новој одговорној дужности - највишег дипломатског представника своје земље у Републици Аргентини.

Састанку је присуствовао и отправник послова амбасаде Италије у Србији Серђо Монти.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 07. март 2018. године