31.10.2017

Oпроштајнa посетa амбасадоркe Републике Кубе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Републике Кубе Аделу Мајру Руиз Гарсију и захвалио јој на доброј сарадњи, као и на свему што је, током мандата у Београду, својим дипломатским искуством и залагањем учинила за унапређење односа Србије и Кубе.

Фото Тањуг, Сава Радовановић

Председник Србије је изразио задовољство што ће ускоро, на позив председника Раула Кастра, посетити Кубу, изразивши жељу да током посете обиђе и развојну зону луке Маријел, један од највећих економских пројеката у кубанској историји. Он је рекао да добри политички односи двеју земаља треба да буду темељ за развој економске сарадње, издвојивши велике могућности за сарадњу у области пољопривреде, као и у области медицине и фармацеутске индустрије.

Амбасадорка Руиз Гарсија је истакла да ће посета председника Вучића дати значајан подстрек српско-кубанским односима, како политичком дијалогу, тако и ширењу економске сарадње. Она је захвалила председнику и Влади Србије на доброј сарадњи током четворогодишњег боравка у Београду и нагласила да ће Куба увек подржавати Србију по питању Косова и Метохије, јер поштује међународно право.

Председник Вучић је захвалио Куби на принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци у међународним организацијама, противећи се чланству тзв. Косова. У разговору је, такође, истакао да Србија, као земља која штити своју независност, осећа велико пријатељство и поштовање према Куби и уважава слободарске ставове кубанског народа.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
31. октобар 2017.