31.10.2017

Посета делегације Одбора за спољне послове Сената Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је делегацију Одбора за спољне послове Сената Републике Италије, у којој су сенатори Паоло Корсини и Вито Петроћели.

Фото Тањуг, Сава Радовановић

Председник Вучић је рекао сенатској делегацији да парламенти Србије и Италије имају важну улогу за блиске односе двеју земаља, које карактеришу добра политичка и економска сарадња.

У разговору је констатовано да је Италија највећи трговински партнер Србије и да велико присуство италијанских привредника у Србији потврђује да су сагледали добре услове за улагање, што улива наду да ће италијанске инвестиције бити још веће.

Српски председник и чланови делегације италијанског Сената сагласили су се да је, кроз заједничке пројекте двеју земаља, направљен велики помак у борби против корупције и организованог криминала, што помаже Србији и у испуњавању обавеза из преговарачког поглавља 23.

Председник Вучић је захвалио на снажној подршци Италије нашем европском путу, као и на ангажовању у оквиру Берлинског процеса, који има кључни значај за мир у региону и свеобухватан напредак Западног Балкана, што је спољнополитички приоритет Србије.

Италијански сенатори су рекли да у Италији веома цене напоре Србије и председника Вучића да очувају стабилност региона Западног Балкана.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
31. октобар 2017. године