16.11.2017

Посета Техничкој школи „Милета Николић“ у Аранђеловцу

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Техничку школу „Милета Николић“ у Аранђеловцу.

Председник Вучић је том приликом разговарао са ученицима и наставним особљем поводом случаја вршњачког насиља које се догодило у овој школи.
"Моја је молба да онолико колико желите да будете поштовани покажете поштовање према другима и молим вас да будете вредни и марљиви", рекао је председник ученицима.
Председник је у разговору са ученицима Техничке школе "Милета Николић" у Аранђеловцу истакао предности дуалног образовања и поручио им да буду вредни и марљиви, јер су богати онолико колико знају, али и колико пријатеља имају.
Како је рекао, школа "Милета Николић" у Аранђеловцу је добра школа, са више од 700 ђака, у којoj се развија систем дуалног образовања.

"Бескрајно сам срећан и нисам знао да то овде тако изгледа, да у оквиру првих програма за дуално образовање постоје они који уче за завариваче, стругаре... Има смерова од електротехничара до машинаца, занатлија", додао је председник Вучић.
Он је подвукао је да су му у школи пренели да је први пут после 20 година веће интересовање за неке смерове.
"Задовољан сам што сам видео младе људе који хоће да раде и на такав начин виде своју будућност", поручио је председник.

Најавио је да ће школа у Аранђеловцу имати додатну подршку државе, која ће се потрудити да набави нове машине, како би имали боље услове за рад.

Председник је ђацима поручио да није дошао да им држи придике, већ да им каже да треба да буду марљиви, да уче и стичу знања и вештине, али и да поштују своје пријатеље.

"Увек сте богати онолико колико знате, јер, знање нико не може да вам одузме, али и онолико колико имате другара и пријатеља", указао им је председник.

Како им је рекао, потребно им је пријатељство, јер се не може рачунати само на породицу, која јесте ослонац, већ се морају ослањати на другове.

"Моја је молба да онолико колико желите да будете поштовани покажете поштовање према другима и молим вас да будете вредни и марљиви", рекао је председник Вучић.