16.10.2017

Председник примио представнике Савеза слепих Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас представнике Савеза слепих Србије који су га упознали са проблемима са којима се слепи и слабовиди суочавају током свакодневног живота.

Председник Вучић је нагласио да ће државани органи учинити све да помогну у складу са својим могућностима и у складу с тим, договорен је заједнички рад на изради закона о уџбеницима који би требало да буде на дневном реду јесењег заседања Скупштине Србије.

Договорено је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања набави штампаче за Брајеву азбуку која су за штампање књига, часописа и осталих публикација.

Током сусрета, саговорници су се договорили да реше статус библиотеке Савеза слепих као јавне установе, као и статус слабовидих спортиста како би постали део Параолимпијског комитета Србије.

Покренута је иницијатива за интензивније запошљавање слепих и слабовидих особа.

Председник Вучић нагласио је да ће се заједничким радом ресорних министарстава рада, здравља, културе, просвете, омладине и спорта и свим осталим министарствима доћи до унапређења положаја, не само слепих и слабовидих особа, већ свих лица са инвалидитетом.

Фото Тањуг, Зоран Жестић

ВИДЕО ОМАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 16. октобар 2017. године