25.01.2018

Председник Вучић на Светском економском фуруму у Давосу 2018. године

Председник Србије Александар Вучић наставља данас учешће на Светском економском форуму у Давосу.

У делегацији Србије са председником Вучићем је и премијерка Ана Брнабић, која први пут у том својству борави на Форуму.
Председник ће се данас, како је планирано, састати са европским комесаром за политику суседства и проширење Јоханесом Ханом.
У оквиру форума, планирано је да чланови наше делегације данас присуствују и ручку са светским економским лидерима, где се очекује дискусија на тему "Изградња заједничке будућности у подељеном свету".

Председник Србије Александар Вучић и председник Француске Мануел Макрон јуче су разговарали на маргинама скупа у Давосу. Претходно се председник Вучић неформално сусрео са низом званичника, укључујући албанског и италијанског премијера, Едија Раму и Паола Ђентилонија, шпанског краља Фелипеа, шефицу за регионалне стратегије Светског економског форума Мартину Ларкин.

Председник Вучић ће током тродневног боравка у Давосу ће имати и сусрете са председником Пољске Анджејем Дудом и са другим званичницима и привредницима међу којима је и извршни директор компаније "Аристон термо" Паоло Мерлони.
Председник Вучић у Давосу присуствује скуповима на којима ће говорити немачка канцеларка Ангела Меркел, председник Француске Емануел Макрон, председник Европске комисије Жан-Клод Јункер, као и председник САД Доналд Трамп.

У петак, 26. јануара, председник Вучић ће, заједно са регионалним лидерима, учествовати у сесији под називом "Убрзање дугорочног развоја Западног Балкана".